Monday, 4 July 2016

De voorwerpen komen eraan!

Dag iedereen!

Het is al een tijdje geleden dat er nog een artikel is verschenen, sorry daarvoor, maar we waren echt druk bezig! 
Sinds ongeveer een maand zijn de voorwerpen aan het binnenkomen! 
Met meer dan 200 voorwerpen in de galerij, plus de voorwerpen die in elke zaal zullen worden geplaatst om de thema’s te illustreren, is dat geen klein bier!!! (Voor wie het concept van de nieuwe tentoonstelling nog niet kent, dat vind je hier).


Het gaat om heel verschillende voorwerpen: soms zijn het heel kleine dingen (een zakhorloge, een deurklink), soms historische documenten, soms dozen, werken, schoenen, … Kortom, er is van alles, in alle vormen en grootten, oude voorwerpen, heel moderne en zelfs futuristische voorwerpen.

Voor sommige voorwerpen duurde het enkele uren om ze te plaatsen, zoals bijvoorbeeld de boot! Geen echte boot op ware grootte, maar een schaalmodel van een boot. Maar goed, ook dat is toch nog altijd 3 meter lang!

Toen het model aankwam, was er nog een grote vrachtwagen en een lift (welja, alweer! > voor wie de vorige vrachtwagens en liften heeft gemist, die vind je hier!), en ook vier sterke mannen om de boot tot op de millimeter juist te installeren, zonder hem te beschadigen. Het duurde een uur om de juiste hoek te vinden om de ruit te plaatsen zonder ze te breken, zonder binnenin iets te bewegen en ook zonder de structuur te beschadigen of vuil te maken.


Hier enkele foto’s:

Sinds twee weken gaat het elke dag goed vooruit! 
We zien hoe de voorwerpen – steeds meer voorwerpen – hun plaats krijgen in de vitrines. Dat is een nauwkeurig en precies werk, maar het resultaat… vinden wij ronduit schitterend

We hopen dat het jullie ook zal bevallen als jullie op bezoek komen!


Hier nog enkele foto’s van de galerij ‘in opbouw’.

Tot heel binnenkort voor nieuws over de laatste rechte lijn!

No comments:

Post a Comment