Tuesday, 31 May 2016

News over de opstelling!

Hallo iedereen !

Hier zijn we weer met nieuws over de opbouw van de tentoonstelling!

Het gaat snel, heel snel zelfs en de tentoonstelling krijgt elke dag een beetje meer vorm onder onze verbaasde ogen. Het heeft iets magisch om te zien hoe de tentoonstelling waarover we nu al drie jaar spreken eindelijk concreet gestalte krijgt. We wilden dan ook heel graag enkele beelden met jullie delen!


Het team dat de tentoonstelling opbouwt, is begonnen in de zalen, en heeft daar de meubelen geplaatst en ook al enkele bedrukte panelen aangebracht.
Daarna hebben zij de monumenten opgebouwd in elke zaal: daarmee krijgt alles echt vorm en begin je de volumes al te zien in de ruimte, je kunt je al voorstellen dat je als bezoeker aan de tentoonstelling rondwandelt tussen de modules en het monument…


Hier zie je het monument in de zaal TAAL. Een boom met typisch Belgische uitdrukkingen en spreekwoorden, in de drie landstalen.


Dit is het monument in de zaal MIGRATIE. Koffers die opgestapeld staan tot bijna aan de zoldering.


Op een ochtend stond hier een grote vrachtwagen en een grote lift voor de deur!  Die kwam het materiaal leveren voor de galerij met objecten die in de gangen zal komen.
De week erna was de galerij al opgebouwd! Daardoor ziet de ruimte er helemaal anders uit!Op het moment dat we deze tekst maken, worden de rekken voor de galerij geschilderd, aangebracht en vastgemaakt. Ook de dragers voor de schermen in elke zaal worden opgebouwd. Er blijft nog zoveel te doen voor we de objecten in de maand juni zullen kunnen verwelkomen.


Tot de volgende keer voor de laatste nieuwtjes en foto’s over de opbouw!

No comments:

Post a Comment