Thursday, 28 April 2016

Opbouw van de nieuwe permanente tentoonstelling: eerste dag

Hallo!


Zoals u misschien al weet, is het BELvue museum te Brussel onder transformatie. De permanente tentoonstelling heeft afgelopen november haar deuren gesloten voor het publiek, en zal vervangen worden door een geheel nieuwe expositie.

De nieuwe tentoonstelling zal haar deuren op 21 juli 2016 openen voor het publiek. In afwachting, zijn wij openen met leuke tijdelijke expo’s en tal van activiteiten. (al de activiteiten zijn terug te vinden op onze website!


Maar waarom een blog schrijven? 
Wel, omdat wij –het BELvue-team – met jullie –beste lezers en bezoekers – wilden delen wat er plaats vindt achter de gesloten deuren van de 1e en 2e verdieping van het museum, die op dit moment ontoegankelijk zijn voor het publiek. Men zou kunnen denken dat onze dagelijkse routine op een laag pitje staat, maar niets is minder waar. Er gebeuren allerlei dingen, er zijn mensen betrokken bij het project die in het gebouw rondlopen… maar al dit is niet zichtbaar voor het grote publiek.
En voil√†, wij wilden u een beetje laten zien hoe het in zijn werk gaat, de montage van een permanente tentoonstelling.En het begint… met een grote vrachtwagen en een gigantische lift!

In die vrachtwagen, zaten de meubelen die de modules van elke zaal construeren, al het materiaal om de installaties en de vitrines in elkaar te steken, maar ook de panelen bedrukt met documenten en beelden. 
In een halve dag werd alles geleverd voor de 1e en 2e verdieping. En nu moet het enkel nog in elkaar worden gestoken. Het lijkt eenvoudig zo, maar de planning is strak, en er is veel werk. Op de planning hebben ze voorzien om ongeveer 1 à 2 zalen per week af te krijgen, nadien moet enkel nog de galerij van objecten in de gangen van de 1e en 2e verdieping verzorgd worden.

U ziet, een proces dat gevolgd moet worden dus… beloofd, wij houden u op de hoogte over de vorderingen van de opbouw!

No comments:

Post a Comment